Vepřové s klobásou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Klobása uzená 200 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 600 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji zprudka osmažíme kotlety z obou stran, pak je odložíme. Přidáme klobásy, nasekanou cibuli a dva nasekané stroužky česneku a smažíme, až budou klobásy dozlatova. Průběžně je obracíme. Pak do pánve vrátíme maso, přidáme víno, nasekaná rajčata, bobkový list, petrželku, sůl a pepř. Směs dusíme půl hodiny.
  2. Klobásy nakrájíme na plátky a v pánvi znovu prohřejeme.