Vepřové s klobásou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Klobása uzená |
200 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
600 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji zprudka osmažíme kotlety z obou stran, pak je odložíme. Přidáme klobásy, nasekanou cibuli a dva nasekané stroužky česneku a smažíme, až budou klobásy dozlatova. Průběžně je obracíme. Pak do pánve vrátíme maso, přidáme víno, nasekaná rajčata, bobkový list, petrželku, sůl a pepř. Směs dusíme půl hodiny.
- Klobásy nakrájíme na plátky a v pánvi znovu prohřejeme.