Gratinovaný okoun na koření

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 3 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hřebíček 3 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Okoun říční 1 kg
Pepř černý celý 1 špetka
Petržel - nať 5 g
Šalvěj čerstvá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné ryby z obou stran nařízneme, do otvorů vložíme snítky šalvěje, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  2. Pekáč vymastíme máslem, vysypeme nadrobno nakrájenou cibulí a zbylým kořením (šalvěj, 2 ks bobkového listu, 2-3 ks hřebíčky) a vložíme do něj ryby. Zalijeme je bílým vínem, citrónovou šťávou a poklademe kousky másla. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka asi 20 minut.
  3. Hotové jídlo posypeme nakrájenou zelenou petrželkou a podáváme.