Gratinovaný okoun na koření
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
3 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hřebíček |
3 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Okoun říční |
1 kg |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
3 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěné ryby z obou stran nařízneme, do otvorů vložíme snítky šalvěje, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- Pekáč vymastíme máslem, vysypeme nadrobno nakrájenou cibulí a zbylým kořením (šalvěj, 2 ks bobkového listu, 2-3 ks hřebíčky) a vložíme do něj ryby. Zalijeme je bílým vínem, citrónovou šťávou a poklademe kousky másla. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka asi 20 minut.
- Hotové jídlo posypeme nakrájenou zelenou petrželkou a podáváme.