Minestrone polévka s kuřecím masem

Minestrone polévka s kuřecím masem - obrázek

Ingredience


Bazalka 10 ks
Brambory rané 2 ks
Celer řapíkatý 2 ks
Cibule 1 ks
Cuketa 2 ks
Hrášek mražený 200 g
Kuřecí stehna 400 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 15 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny konzumní 90 g
Vývar drůbeží 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí stehna a smažíme 5 minut z každé strany. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
  2. Snížíme teplotu a dáme na pánev najemno nakrájenou slaninu, cibuli a bylinky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (kromě hrášku) a smažíme 5-7 minut.
  3. Kuřecí maso vrátíme na pánev, přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přikryjeme poklicí a vaříme 35-40 minut, občas zamícháme.
  4. Vyjmeme kuřecí maso, přimícháme hrášek a drobné zavářkové těstoviny a vaříme 7-8 minut, až jsou těstoviny hotové.
  5. Mezitím z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do polévky a prohřejeme. Polévku podle chuti dokořeníme a podáváme posypanou hoblinkami parmezánu a několika lístky bazalky.