Minestrone polévka s kuřecím masem
Ingredience
Bazalka |
10 ks |
Brambory rané |
2 ks |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Hrášek mražený |
200 g |
Kuřecí stehna |
400 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
15 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny konzumní |
90 g |
Vývar drůbeží |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí stehna a smažíme 5 minut z každé strany. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
- Snížíme teplotu a dáme na pánev najemno nakrájenou slaninu, cibuli a bylinky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (kromě hrášku) a smažíme 5-7 minut.
- Kuřecí maso vrátíme na pánev, přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přikryjeme poklicí a vaříme 35-40 minut, občas zamícháme.
- Vyjmeme kuřecí maso, přimícháme hrášek a drobné zavářkové těstoviny a vaříme 7-8 minut, až jsou těstoviny hotové.
- Mezitím z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do polévky a prohřejeme. Polévku podle chuti dokořeníme a podáváme posypanou hoblinkami parmezánu a několika lístky bazalky.