Tagliatelle s chutí moře

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Mušle svatojakubské 800 g
Olej olivový 60 ml
Olihně 200 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 50 g
Rak říční 8 ks
Sůl 5 g
Těstoviny Tagliatelle 350 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle necháme několik hodin odmočit.
  2. Připravíme si omáčku. Očistíme raky, opláchneme a pokrájíme na kousky. Olihně oloupeme, propláchneme a pokrájíme na kroužky.
  3. Mušle scedíme, dáme do pánve spolu s oloupaným stroužkem česneku a pálivou papričkou, zalijeme bílým vínem a 1 lžící oleje a za občasného zatřesení pánví je pod pokličkou necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek a dáme stranou. Skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme.
  4. Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme zbývající česnek, po chvíli pokrájené raky a za občasného zamíchání je asi 2 minuty smažíme. Přidáme vyloupané mušle a uschovanou tekutinu, v níž se vařily, a všechno ještě asi 1 minutu vaříme. Nakonec vše trochu osolíme a posypeme pepřem.
  5. Uvaříme těstoviny, vše smícháme a posypeme sekanou petrželkou.