Tagliatelle s chutí moře
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Mušle svatojakubské |
800 g |
Olej olivový |
60 ml |
Olihně |
200 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
50 g |
Rak říční |
8 ks |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Tagliatelle |
350 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle necháme několik hodin odmočit.
- Připravíme si omáčku. Očistíme raky, opláchneme a pokrájíme na kousky. Olihně oloupeme, propláchneme a pokrájíme na kroužky.
- Mušle scedíme, dáme do pánve spolu s oloupaným stroužkem česneku a pálivou papričkou, zalijeme bílým vínem a 1 lžící oleje a za občasného zatřesení pánví je pod pokličkou necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek a dáme stranou. Skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme.
- Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme zbývající česnek, po chvíli pokrájené raky a za občasného zamíchání je asi 2 minuty smažíme. Přidáme vyloupané mušle a uschovanou tekutinu, v níž se vařily, a všechno ještě asi 1 minutu vaříme. Nakonec vše trochu osolíme a posypeme pepřem.
- Uvaříme těstoviny, vše smícháme a posypeme sekanou petrželkou.