Hrášková polévka s římským salátem
Ingredience
Hrášek |
230 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát římský |
2 ks |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
125 l |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrůlku rozehřejeme máslo. Přidáme šalotku a za občasného míchání ji opečeme na středně mírném ohni.
- Přidáme hrášek, nakrájený římský salát, vývar, muškátový oříšek a podle chuti osolíme a opepříme. Polévku přivedeme k varu, oheň zmírníme a polévku vaříme 10 až 15 minut, dokud hrášek nezměkne.
- Kastrol odstavíme, polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme ji. Polévku vrátíme zpátky na oheň a prohřejeme. Poté ji rozdělíme do polévkových misek, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme pažitkou.