Zeleninový vývar s fazolemi

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Čočka jedlá 75 g
Fazole bílé sterilované 150 g
Houby sušené 15 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Rigatoni 115 g
Voda pitná 650 ml
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby namočíme na 15 minut do teplé vody.
  2. Mezitím si dáme uvařit na 20 minut čočku s 475 ml vody.
  3. Houby slijeme, nakrájíme na malé kousky a odložíme starnou. Vodu ve které se houby máčely uchováme.
  4. Uvařenou čočku slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  5. Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji, osmažíme na kousky nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek, petržel a špetku chilli. Až je zelenina měkká, zalijeme ji vývarem a vodou z hub.
  6. Uvedeme do varu, přidáme fazole a čočku a podle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme takto vařit 20 minut
  7. Na konec přidáme těstoviny a houby. Opět uvedeme do varu a vaříme 7 minut.
  8. Polévku dle chuti dokořeníme a můžeme servírovat. Na ozdobu použijeme petrželku a strouhaný sýr.