Zeleninový vývar s fazolemi
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
75 g |
Fazole bílé sterilované |
150 g |
Houby sušené |
15 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Rigatoni |
115 g |
Voda pitná |
650 ml |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené houby namočíme na 15 minut do teplé vody.
- Mezitím si dáme uvařit na 20 minut čočku s 475 ml vody.
- Houby slijeme, nakrájíme na malé kousky a odložíme starnou. Vodu ve které se houby máčely uchováme.
- Uvařenou čočku slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji, osmažíme na kousky nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek, petržel a špetku chilli. Až je zelenina měkká, zalijeme ji vývarem a vodou z hub.
- Uvedeme do varu, přidáme fazole a čočku a podle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme takto vařit 20 minut
- Na konec přidáme těstoviny a houby. Opět uvedeme do varu a vaříme 7 minut.
- Polévku dle chuti dokořeníme a můžeme servírovat. Na ozdobu použijeme petrželku a strouhaný sýr.