Linguine po sorrentsku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 80 g
Olej stolní 40 ml
Petržel - nať 50 g
Rajčata 400 g
Sépie 300 g
Sůl 5 g
Těstoviny Linguine 300 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo je nasekáme. Petrželku nasekáme.
  2. Sépie očistíme, vykucháme, zbavíme očí, kostí, zobáčku a kůže a chapadélka nahrubo nakrájíme. Tělíčka také nakrájíme na kousky.
  3. Oloupeme cibuli a jemně nakrájíme. Stroužek česneku lehce podrtíme. Do pánve nalijeme olej, cibuli a česnek na něm při střední teplotě osmažíme, ale nenecháme je zhnědnout. Přidáme chapadélka a pokrájená tělíčka sépií a bez pokličky chvíli prudce smažíme. Potom scedíme a odložíme stranou.
  4. Do téže pánve dáme pokrájená rajčata, špetku soli, špetku pepře
  5. a vše za občasného zamíchání asi 15 minut dusíme. Přidáme sépie a trochu nasekané petrželky.
  6. Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny, scedíme, přelijeme směsí se sépiemi a posypeme zbývající nasekanou petrželkou. Hotový pokrm
  7. podáváme horký.