Linguine po sorrentsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
80 g |
Olej stolní |
40 ml |
Petržel - nať |
50 g |
Rajčata |
400 g |
Sépie |
300 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Linguine |
300 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo je nasekáme. Petrželku nasekáme.
- Sépie očistíme, vykucháme, zbavíme očí, kostí, zobáčku a kůže a chapadélka nahrubo nakrájíme. Tělíčka také nakrájíme na kousky.
- Oloupeme cibuli a jemně nakrájíme. Stroužek česneku lehce podrtíme. Do pánve nalijeme olej, cibuli a česnek na něm při střední teplotě osmažíme, ale nenecháme je zhnědnout. Přidáme chapadélka a pokrájená tělíčka sépií a bez pokličky chvíli prudce smažíme. Potom scedíme a odložíme stranou.
- Do téže pánve dáme pokrájená rajčata, špetku soli, špetku pepře
- a vše za občasného zamíchání asi 15 minut dusíme. Přidáme sépie a trochu nasekané petrželky.
- Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny, scedíme, přelijeme směsí se sépiemi a posypeme zbývající nasekanou petrželkou. Hotový pokrm
- podáváme horký.