Koláč s čokoládovým krémem

Koláč s čokoládovým krémem - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 140 g
Droždí 30 g
Kakao - prášek 60 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 660 ml
Mouka pšeničná celozrnná 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ořechy vlašské 200 g
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přilijeme vlažné mléko, propracujeme a necháme na teplém místě asi 20minut kynout.
  2. Poté do těsta vmícháme máslo, 40g cukru, vejce, 1 žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, zakryjeme a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
  3. Troubu předehřejeme na 200C.
  4. Plech vyložíme papírem na pečení, z těsta na něm vyválíme plát a pečeme asi 30minut.
  5. Mezitím si připravíme krém. 500ml mléka smícháme s vanilkovým aroma a kakaem a přivedeme k varu. Zbývající žloutky ušleháme se zbylým cukrem, přidáme hladkou mouku a vmícháme do teplého mléka. Asi 5minut ještě zahříváme při nízké teplotě.
  6. Krém necháme vychladnout, poté jim potřeme upečený koláč a posypeme jej oříškovými lupínky.