Jednoduché gazpacho
Ingredience
Cibule |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 polévková lžíce |
Pečivo pšeničné běžné máslové |
1 ks |
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kostkový led |
1 kostka |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
0.5 hrnek |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky a okurku nakrájíme, spolu s bazalkou a česnekem rozmixujeme. Přidáme propasírovaná rajčata, olivový olej, oba druhy octa, celou směs na hladko rozmixujeme.
- Do rozmixované směsi přidáme zeleninový vývar a citronovou šťávu. Nalijeme do mísy, osolíme, opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
- Před podáváním připravíme okurku, cibuli, papriky a rozložíme je na malé talířky. Kostky ledu rozdělíme do talířků, polévku zamícháme a nalijeme na led. Ozdobíme snítkou bazalky, podáváme se zeleninou a čerstvým bílým pečivem.