Jednoduché gazpacho

Jednoduché gazpacho - obrázek

Ingredience


Cibule 2 polévková lžíce
Okurka salátová 2 polévková lžíce
Paprika červená 2 polévková lžíce
Paprika zelená 2 polévková lžíce
Pečivo pšeničné běžné máslové 1 ks
Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Bazalka 1 ks
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kostkový led 1 kostka
Ocet vinný červený 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 0.5 hrnek
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky a okurku nakrájíme, spolu s bazalkou a česnekem rozmixujeme. Přidáme propasírovaná rajčata, olivový olej, oba druhy octa, celou směs na hladko rozmixujeme.
  2. Do rozmixované směsi přidáme zeleninový vývar a citronovou šťávu. Nalijeme do mísy, osolíme, opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
  3. Před podáváním připravíme okurku, cibuli, papriky a rozložíme je na malé talířky. Kostky ledu rozdělíme do talířků, polévku zamícháme a nalijeme na led. Ozdobíme snítkou bazalky, podáváme se zeleninou a čerstvým bílým pečivem.