Linguine s tuňákovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 60 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kapary 30 g
Olej olivový 60 ml
Olivy černé 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 60 g
Rajčata 300 g
Sůl 5 g
Těstoviny Linguine 350 g
Tuňák obecný 300 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme cibuli, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek, omyjeme a lehce rozmačkáme. Vypeckujeme olivy a nadrobno pokrájíme. Omyjeme maso z tuňáka, osušíme a pokrájíme na kostičky.
  2. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme. Opereme a osušíme bazalku a petrželku. Nasekáme nadrobno.
  3. Do pánve nalijeme olej a osmažíme cibuli a česnek, ale nenecháváme zhnědnout. Přidáme kostičky tuňáka a za častého míchání osmažíme po všech stranách. Přidáme pokrájená rajčata, olivy, kapary, sůl a
  4. černý mletý pepř a při střední teplotě 10-12 minut dusíme. Omáčku posypeme natrhanými lístky bazalky a nasekanou petrželkou.
  5. Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a uvaříme těstoviny. Hotové těstoviny dáme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou z tuňáka. Hotový pokrm podáváme horký.