Linguine s tuňákovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
60 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapary |
30 g |
Olej olivový |
60 ml |
Olivy černé |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
60 g |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Linguine |
350 g |
Tuňák obecný |
300 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme cibuli, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek, omyjeme a lehce rozmačkáme. Vypeckujeme olivy a nadrobno pokrájíme. Omyjeme maso z tuňáka, osušíme a pokrájíme na kostičky.
- Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme. Opereme a osušíme bazalku a petrželku. Nasekáme nadrobno.
- Do pánve nalijeme olej a osmažíme cibuli a česnek, ale nenecháváme zhnědnout. Přidáme kostičky tuňáka a za častého míchání osmažíme po všech stranách. Přidáme pokrájená rajčata, olivy, kapary, sůl a
- černý mletý pepř a při střední teplotě 10-12 minut dusíme. Omáčku posypeme natrhanými lístky bazalky a nasekanou petrželkou.
- Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a uvaříme těstoviny. Hotové těstoviny dáme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou z tuňáka. Hotový pokrm podáváme horký.