Thajská kuřecí polévka se zeleninou

Ingredience


Chilli paprička 3 ks
Citronová tráva 2 ks
Galgan 1 ks
Kafirové listy 3 ks
Koriandr čerstvý 1 ks
Kuřecí prsa 500 g
Limetková šťáva 3 polévková lžíce
Mléko kokosové 300 ml
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Shiitake houby 230 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme citronelu a nakrájíme ji šikmo na silnější plátky.
  2. Do kastrolu vlijeme kokosové mléko, přidáme citronelu, makrut a galgán. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme 2 minuty. Přilijeme vodu a znovu přivedeme k varu. Do polévky přidáme kuřecí maso, rajčata a houby, vaříme 5 minut.
  3. Přidáme chilli papričky, limetkovou šťávu a thajskou rybí omáčku. Z polévky odstraníme citronelu a galgán. Hotovou polévku rozdělíme do misek a ozdobíme lístky koriandru.