Thajská kuřecí polévka se zeleninou
Ingredience
Chilli paprička |
3 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Galgan |
1 ks |
Kafirové listy |
3 ks |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Kuřecí prsa |
500 g |
Limetková šťáva |
3 polévková lžíce |
Mléko kokosové |
300 ml |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Shiitake houby |
230 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme citronelu a nakrájíme ji šikmo na silnější plátky.
- Do kastrolu vlijeme kokosové mléko, přidáme citronelu, makrut a galgán. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme 2 minuty. Přilijeme vodu a znovu přivedeme k varu. Do polévky přidáme kuřecí maso, rajčata a houby, vaříme 5 minut.
- Přidáme chilli papričky, limetkovou šťávu a thajskou rybí omáčku. Z polévky odstraníme citronelu a galgán. Hotovou polévku rozdělíme do misek a ozdobíme lístky koriandru.