Kuřecí na citronu a česneku
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
20 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Kuřecí stehna |
1 kg |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
170 ml |
Vývar drůbeží |
625 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 110 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citron oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme.
- Vývar přivedeme do varu, přidáme dvacet stroužků česneku a podusíme je čtyřicet minut. Na másle a oleji osmažíme z obou stran stehna dozlatova. Pak je uložíme do zapékací mísy, rozprostřeme kolem nich citron a uvařený česnek. Vývar přecedíme. Ve zbylém omastku opražíme mouku. Přidáme víno a mícháme do zhoustnutí. Směs osolíme a opepříme.
- Omáčkou zalijeme kuře a pečeme ho přikryté čtyřicet pět minut. Maso posypeme bazalkou a podáváme.