Kuřecí na citronu a česneku

Kuřecí na citronu a česneku - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 20 stroužek
Citrony 1 ks
Kuřecí stehna 1 kg
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Olej stolní 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno bílé 170 ml
Vývar drůbeží 625 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citron oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme.
  2. Vývar přivedeme do varu, přidáme dvacet stroužků česneku a podusíme je čtyřicet minut. Na másle a oleji osmažíme z obou stran stehna dozlatova. Pak je uložíme do zapékací mísy, rozprostřeme kolem nich citron a uvařený česnek. Vývar přecedíme. Ve zbylém omastku opražíme mouku. Přidáme víno a mícháme do zhoustnutí. Směs osolíme a opepříme.
  3. Omáčkou zalijeme kuře a pečeme ho přikryté čtyřicet pět minut. Maso posypeme bazalkou a podáváme.