Pečené kuře s bramborami a zeleninou
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
8 stroužek |
Citrony |
0.5 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Kuře |
1200 g |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
170 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 110 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fenykl nakrájíme na čtvrtiny, lilek nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a rozkrájíme ji na čtvrtiny. Kuře potřeme olejem, osolíme, opepříme. Polovinu citronu s tymiánem do něj vložíme a pečeme ho třicet minut v předehřáté troubě. Poté ho znovu osolíme, otočíme na záda, okolo naskládáme brambory, obojí polijeme masovou šťávou a pokračujeme v pečení dalších třicet minut.
- Pak připojíme lilek, papriku, fenykl, česnek, kuře pokapeme olejem, trochu přisolíme, opepříme, zasypeme troškou tymiánu a pečeme dalších třicet až padesát minut, podle potřeby. Zeleninu v průběhu otáčíme a maso a brambory podléváme.
- Pokrm podáváme s masovým výpekem.