Pečené kuře s bramborami a zeleninou

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 8 stroužek
Citrony 0.5 ks
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Kuře 1200 g
Lilek 1 ks
Olej olivový 170 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenykl nakrájíme na čtvrtiny, lilek nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a rozkrájíme ji na čtvrtiny. Kuře potřeme olejem, osolíme, opepříme. Polovinu citronu s tymiánem do něj vložíme a pečeme ho třicet minut v předehřáté troubě. Poté ho znovu osolíme, otočíme na záda, okolo naskládáme brambory, obojí polijeme masovou šťávou a pokračujeme v pečení dalších třicet minut.
  2. Pak připojíme lilek, papriku, fenykl, česnek, kuře pokapeme olejem, trochu přisolíme, opepříme, zasypeme troškou tymiánu a pečeme dalších třicet až padesát minut, podle potřeby. Zeleninu v průběhu otáčíme a maso a brambory podléváme.
  3. Pokrm podáváme s masovým výpekem.