Kuře s klobásou na víně

Ingredience


Bobkový list 14 ks
Česnek 6 stroužek
Cibule 2 ks
Klobása uzená 150 g
Kuřecí stehna 600 g
Olej olivový 80 ml
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stehna nakrájíme na polovinu, cibuli na kolečka, stroužky a klobásy na plátky, rajčata nasekáme.
  2. Kuřecí porce potřeme paprikou a osolíme, na oleji je opečeme dozlatova. Dáme je do zapékací mísy. Cibulku osmahneme na oleji, na dvě minuty přidáme česnek a klobásu. Pak i rajčata, bobkové listy, víno a povaříme, promícháme a nalijeme na kuře.
  3. Maso v troubě pečeme přikryté čtyřicet pět minut. Pak ho osolíme a pokračujeme bez zakrytí dvacet minut.