Kuře s fíky na citronu

Ingredience


Citronová kůra 1 plátek
Citrony 1 ks
Cukr krupice 95.999904 g
Fíky čerstvé 500 g
Kuřecí stehna 600 g
Ocet vinný 125 ml
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Skořice celá 1 ks
Slanina vepřová 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 125 ml
Vývar drůbeží 65 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr povaříme 5 minut, přidáme ocet, 1 plátek citronu, kousek skořice a 125 ml vody. Potom vložíme fíky a dusíme je 10 minut. Přikryté je necháme 3 hodiny máčet. Poté je scedíme a dáme do mísy s vínem a citronovou kůrou. Kuřecí maso okořeníme. Osmahneme slaninu dozlatova a dáme ji do ohnivzdorné mísy. Do pánve přidáme olej a kuře rychle opečeme ze všech stran.
  2. Fíky scedíme. Ke kuřeti přilijeme víno a vaříme ho do zhoustnutí. Obsah pánve s kuřetem vložíme do ohnivzdorné mísy a pečeme 20 minut. Přidáme fíky, vývar a vše pečeme dalších 10 minut.