Syrová zelenina s koriandrovou omáčkou
Ingredience
Koriandr celý |
3 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Mascarpone |
130 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šafrán |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Čekanka |
1 ks |
Chřest bílý |
120 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
120 g |
Paprika červená |
1 ks |
Ředkvička |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest a kukuřičky povaříme odděleně ve dvou kastrůlcích přibližně 2 minuty. Vodu slijeme, chřest a kukuřičky ponoříme do studené vody, poté necháme okapat. Všechnu zeleninu upravíme na mísu a přikryjeme vlhkým ubrouskem.
- Šafrán rozdrtíme v prstech a namočíme na 3 - 4 minuty do lžíce horké vody. Vody získá sytou zlatou barvu.
- Do jiné misky dáme sýr mascarpone a do hladka utřeme. Přidáme vodu obarvenou šafránem, znovu utřeme. Přimícháme koriandr, pažitku, podle chutí osolíme a opepříme. Omáčku připravíme do misky, ozdobíme snítkami koriandru a podáváme s připravenou zeleninou.