Syrová zelenina s koriandrovou omáčkou

Ingredience


Koriandr celý 3 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 ks
Mascarpone 130 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šafrán 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 polévková lžíce
Čekanka 1 ks
Chřest bílý 120 g
Kukuřice cukrová nakládaná 120 g
Paprika červená 1 ks
Ředkvička 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest a kukuřičky povaříme odděleně ve dvou kastrůlcích přibližně 2 minuty. Vodu slijeme, chřest a kukuřičky ponoříme do studené vody, poté necháme okapat. Všechnu zeleninu upravíme na mísu a přikryjeme vlhkým ubrouskem.
  2. Šafrán rozdrtíme v prstech a namočíme na 3 - 4 minuty do lžíce horké vody. Vody získá sytou zlatou barvu.
  3. Do jiné misky dáme sýr mascarpone a do hladka utřeme. Přidáme vodu obarvenou šafránem, znovu utřeme. Přimícháme koriandr, pažitku, podle chutí osolíme a opepříme. Omáčku připravíme do misky, ozdobíme snítkami koriandru a podáváme s připravenou zeleninou.