Mléčný koláč Makedonský

Mléčný koláč Makedonský - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Cukr moučkový 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 250 g
Mléko polotučné 1 l
Mouka polohrubá 350 g
Pomerančová kůra 100 g
Skořice mletá 5 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme prášek do pečiva, 350 g mouky, sůl a máslo a uhněteme do hladkého těsta, které necháme 1 hodinu odležet. Mezitím si připravíme náplň.
  2. V hrnci svaříme 750 ml mléka. V míse rozšleháme cukr s vejci, zbytek mléka a mouky. Za stálého míchání postupně vlijeme do hrnce s mlékem a necháme přejít varem. Odstavíme s plotny, přidáme najemno nakrájenou pomerančovou kůru. Na vymazaný pekáč dáme na dno plát listového těsta, na něj nalijeme uvařenou náplň a přikryjeme druhým plátem těsta. Ten ostrým nožem nařízneme do čtverců a potřeme mlékem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut, ještě horké posypeme cukrem a skořicí.