Tagliatelle s lososem
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cuketa |
250 g |
Kopr čerstvý |
50 g |
Losos - filety |
400 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
50 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Tagliatelle |
350 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme omáčku. Omyjeme plátky lososa a pokrájíme na kousky. Šalotku a kopr jemně nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a lehce rozmačkáme. Cukety pokrájíme na kolečka nebo na tyčinky.
- Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a osmažíme na něm nasekanou šalotku, aniž by zhnědla. Přidáme kousky lososa a 2 minuty je smažíme tak, aby zatím ještě nezezlátly. Osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno, necháme ho prudce vyvařit a pak kousky ryb
- posypeme koprem.
- Do jiné pánve nalijeme zbývající olej a na něm osmažíme lehce rozmačkaný česnek tak, aby ještě nezhnědl. Vyhodíme ho a přidáme pokrájené cukety. Při střední teplotě je 3-4 minuty smažíme, přidáme špetku soli a pepře. Potom cukety vyjmeme a přidáme do pánve s lososem.
- Uvařené těstoviny smícháme s horkou směsí lososa a cuket
- a nakonec vše ještě posypeme pepřem. Ihned podáváme.