Tagliatelle s lososem

Ingredience


Česnek 1 ks
Cuketa 250 g
Kopr čerstvý 50 g
Losos - filety 400 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 50 g
Sůl 5 g
Těstoviny Tagliatelle 350 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme omáčku. Omyjeme plátky lososa a pokrájíme na kousky. Šalotku a kopr jemně nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a lehce rozmačkáme. Cukety pokrájíme na kolečka nebo na tyčinky.
  2. Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a osmažíme na něm nasekanou šalotku, aniž by zhnědla. Přidáme kousky lososa a 2 minuty je smažíme tak, aby zatím ještě nezezlátly. Osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno, necháme ho prudce vyvařit a pak kousky ryb
  3. posypeme koprem.
  4. Do jiné pánve nalijeme zbývající olej a na něm osmažíme lehce rozmačkaný česnek tak, aby ještě nezhnědl. Vyhodíme ho a přidáme pokrájené cukety. Při střední teplotě je 3-4 minuty smažíme, přidáme špetku soli a pepře. Potom cukety vyjmeme a přidáme do pánve s lososem.
  5. Uvařené těstoviny smícháme s horkou směsí lososa a cuket
  6. a nakonec vše ještě posypeme pepřem. Ihned podáváme.