Vepřové maso s klobásami a zeleninou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 6 stroužek
Cibule 2 ks
Fazole bílé 308 g
Hřebíček 0.25 kávová lžička
Kachní prsa 600 g
Klobása Dunajská 400 g
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 1 ks
Protlak rajčatový 80 ml
Rajčata 4 ks
Strouhanka 87 g
Vepřové maso libové 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole necháme ve vodě přes noc nabobtnat. Scedíme a dáme do kastrolu, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Poté je scedíme. Vepřové maso nakrájíme, kůži odstraníme, kachní prsa rozdělíme na poloviny. Na 40 ml oleje opečeme vepřové z obou stran dozlatova. Fazole smícháme v hrnci s nasekanými cibulemi, prolisovaným česnekem, bobkovými listy, hřebíčkem a protlakem, masem, vodou a vše podusíme asi 1 a 1/2 hodiny.
  2. Na zbytku oleje opečeme kachní prsa a klobásy, ty poté nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme 30 sekund ve vařící vodě, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Fazolovou směs promícháme s klobásami, kousky kachního masa, rajčaty, solí a pepřem. Posypeme strouhankou a pečeme je 3/4 - 1 hodinu dozlatova.