Vepřové maso s klobásami a zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Fazole bílé |
308 g |
Hřebíček |
0.25 kávová lžička |
Kachní prsa |
600 g |
Klobása Dunajská |
400 g |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Protlak rajčatový |
80 ml |
Rajčata |
4 ks |
Strouhanka |
87 g |
Vepřové maso libové |
1 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 165 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Fazole necháme ve vodě přes noc nabobtnat. Scedíme a dáme do kastrolu, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Poté je scedíme. Vepřové maso nakrájíme, kůži odstraníme, kachní prsa rozdělíme na poloviny. Na 40 ml oleje opečeme vepřové z obou stran dozlatova. Fazole smícháme v hrnci s nasekanými cibulemi, prolisovaným česnekem, bobkovými listy, hřebíčkem a protlakem, masem, vodou a vše podusíme asi 1 a 1/2 hodiny.
- Na zbytku oleje opečeme kachní prsa a klobásy, ty poté nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme 30 sekund ve vařící vodě, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Fazolovou směs promícháme s klobásami, kousky kachního masa, rajčaty, solí a pepřem. Posypeme strouhankou a pečeme je 3/4 - 1 hodinu dozlatova.