Bílé fazole na lyonský způsob
Ingredience
Cibule |
50 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pažitka |
15 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Cibule |
30 g |
Fazole bílé |
400 g |
Karotka |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem namočené fazole vaříme spolu s kouskem cibule, karotky a snítkou petrželky 45 minut doměkka, scedíme a necháme okapat.
- Do teplých fazolí vmícháme posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulku, osolíme a opeříme. Nakonec posypeme najemno pokrájenou pažitkou.
- Podáváme jako přílohu k pečenému masu.