Bílé fazole na lyonský způsob

Ingredience


Cibule 50 g
Máslo čerstvé 20 g
Pažitka 15 g
Petržel kudrnka 15 g
Cibule 30 g
Fazole bílé 400 g
Karotka 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 15 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočené fazole vaříme spolu s kouskem cibule, karotky a snítkou petrželky 45 minut doměkka, scedíme a necháme okapat.
  2. Do teplých fazolí vmícháme posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulku, osolíme a opeříme. Nakonec posypeme najemno pokrájenou pažitkou.
  3. Podáváme jako přílohu k pečenému masu.