Smažená rajčata po provensálsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
60 g |
Olej olivový |
25 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadérek a přidáme na pánev s rozpáleným olejem. Chvilku orestujeme, potom zasypeme posekanou petrželkou a natrhaným bílým chlebem bez kůrky. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, restujeme 1/2 minuty a stáhneme z ohně.
- Podáváme jako přílohu k pečené drůbeži.