Slepice na smetaně

Ingredience


Bobkový list 0.5 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hořčice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Nové koření celé 3 ks
Pepř černý celý 3 ks
Slepice 1300 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slepici omyjeme, rozdělíme na porce a osolíme.
  2. Na másle osmahneme očištěnou a nakrájenou zeleninu, cibuli a dle chuti přidáme divoké koření. Mírně zalijeme vodou.
  3. Přidáme porce slepice a dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl, během dušení obracíme a podléváme teplou vodou.
  4. Po změknutí zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme provařit.
  5. Pak vyjmeme maso, omáčku přecedíme a dochutíme citronovou šťávou, hořčicí a cukrem.
  6. Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, případně rýži.