Slepice na smetaně
Ingredience
Bobkový list |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Nové koření celé |
3 ks |
Pepř černý celý |
3 ks |
Slepice |
1300 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slepici omyjeme, rozdělíme na porce a osolíme.
- Na másle osmahneme očištěnou a nakrájenou zeleninu, cibuli a dle chuti přidáme divoké koření. Mírně zalijeme vodou.
- Přidáme porce slepice a dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl, během dušení obracíme a podléváme teplou vodou.
- Po změknutí zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme provařit.
- Pak vyjmeme maso, omáčku přecedíme a dochutíme citronovou šťávou, hořčicí a cukrem.
- Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, případně rýži.