Špagety s boloňskou směsí
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bazalka |
2 g |
Česnek |
1 g |
Cibule |
2 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Maso mleté - mix |
400 g |
Paprika mletá sladká |
1 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Protlak rajčatový |
40 g |
Rajčata |
450 g |
Špagety, Makarony vařené |
500 g |
Sůl |
1 g |
Víno červené |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do pánve a opečeme. Jakmile pustí slanina tuk, přidáme k ní najemno nakrájenou cibulku a zlehka opečeme. Ke slanině a cibuli přimícháme maso, které orestujeme. Poté osolíme a přidáme kmín.
- K masu přidáme oloupaná a zrníček zbavená rajčata, která ještě nakrájíme na kousky. Do této směsi dále přimícháme rajčatový protlak. Celou směs nakonec podlijeme vínem. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vše dusíme 20 minut.
- Poté přidáme utřený česnek, nasekanou bazalku a ještě chvilku provaříme.
- Hotovou boloňskou omáčku podáváme s uvařenými špagetami.