Koláč s ančovičkami a sýrem
Ingredience
Ančovičky konzervované |
55 g |
Cibule |
900 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
24 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Rajčata sušená sterilovaná |
6 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme 1 žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Na pomoučeném vále rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a vložíme do chladničky.
- Cibuli nakrájíme na plátky, na oleji ji s kořením osmažíme a asi 20 minut dusíme pod pokličkou. Poté dosmažíme bez pokličky a necháme vychladnout. Rajčata nakrájíme na plátky.
- Na dno koláče klademe plátky rajčat, na každý plátek dáme vypeckovanou olivu a skládáme do tvaru mřížky, kterou uděláme z proužků sušených rajčat a z ančoviček. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.