Koláč s ančovičkami a sýrem

Ingredience


Ančovičky konzervované 55 g
Cibule 900 g
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy černé 24 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Rajčata sušená sterilovaná 6 ks
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme 1 žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. Na pomoučeném vále rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a vložíme do chladničky.
  3. Cibuli nakrájíme na plátky, na oleji ji s kořením osmažíme a asi 20 minut dusíme pod pokličkou. Poté dosmažíme bez pokličky a necháme vychladnout. Rajčata nakrájíme na plátky.
  4. Na dno koláče klademe plátky rajčat, na každý plátek dáme vypeckovanou olivu a skládáme do tvaru mřížky, kterou uděláme z proužků sušených rajčat a z ančoviček. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.