Rajčatová omáčka s rybou a mátou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Máta 15 g
Mořský ďas 500 g
Ocet vinný červený 15 ml
Olej slunečnicový 30 ml
Pepř černý mletý 1 g
Pomerančová kůra 1 g
Protlak rajčatový 50 g
Rajčata 3 ks
Sůl 1 g
Těstoviny vařené (průměr) 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme a odstraníme z nich slupku. Poté je rozpůlíme a vyjmeme z nich zrníčka. Samotnou dužninu nakrájíme na kostičky a na oleji zprudka orestujeme.
  2. K orestovaným rajčatům přimícháme rajčatový protlak, utřený česnek, mátu, vinný ocet a promícháme. Nakonec promícháme i s rybími kousky. Vše podusíme 5 minut. Celou směs dochutíme solí, pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vše ještě krátce prohřejeme.
  3. Podáváme s uvařenými těstovinami.