Rajčatová omáčka s rybou a mátou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Máta |
15 g |
Mořský ďas |
500 g |
Ocet vinný červený |
15 ml |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pomerančová kůra |
1 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme a odstraníme z nich slupku. Poté je rozpůlíme a vyjmeme z nich zrníčka. Samotnou dužninu nakrájíme na kostičky a na oleji zprudka orestujeme.
- K orestovaným rajčatům přimícháme rajčatový protlak, utřený česnek, mátu, vinný ocet a promícháme. Nakonec promícháme i s rybími kousky. Vše podusíme 5 minut. Celou směs dochutíme solí, pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vše ještě krátce prohřejeme.
- Podáváme s uvařenými těstovinami.