Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 300 g
Mouka kukuřičná 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Sůl 1 špetka
Tresť mandlová 0.25 kávová lžička
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 10 ks
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.
  2. Troubu předehřejeme na 170°C.
  3. Obě mouky smícháme se sto gramy cukru. Bílky umixujeme, přidáme sůl a mixujeme dokud není sníh zcela tuhý. Poté zašleháme zbylý cukr a obě esence. Do sněhu "zabalíme" mouku a těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba hodinu.
  4. Hotovou bábovku vyklopíme opatrně na mřížku a necháme vychladnout, poté posypeme moučkovým cukrem.