Bábovka s kysanou smetanou
Ingredience
Cukr moučkový |
300 g |
Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Sůl |
1 špetka |
Tresť mandlová |
0.25 kávová lžička |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
10 ks |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.
- Troubu předehřejeme na 170°C.
- Obě mouky smícháme se sto gramy cukru. Bílky umixujeme, přidáme sůl a mixujeme dokud není sníh zcela tuhý. Poté zašleháme zbylý cukr a obě esence. Do sněhu "zabalíme" mouku a těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba hodinu.
- Hotovou bábovku vyklopíme opatrně na mřížku a necháme vychladnout, poté posypeme moučkovým cukrem.