Bábovka s čokoládou

Bábovka s čokoládou - obrázek

Ingredience


Čokoláda na vaření 115 g
Cukr moučkový 740 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 450 g
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vejce slepičí 10 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.
  2. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  3. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
  4. V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. V další míse mixerem rozšleháme změklé máslo s cukrem a esencí do pěny. Postupně při malých otáčkách přidáváme vejce a mouku.
  5. Třetinu hotového těsta dáme stranou a smícháme s rozpuštěnou čokoládou.
  6. Na dno formy dáme polovinu světlého těsta, poté tmavé těsto a poslední opět světlé těsto a pečeme zhruba hodinu a tři čtvrtě. Abychom vršek bábovky neměli připálený, v polovině pečení bábovku přikryjeme alobalem. Do bábovky vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová. Necháme ji ve formě asi čtvrt hodiny zchladnout, pak ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Poté bábovku posypeme moučkovým cukrem.