Plody moře na česneku a estragonu
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
2 g |
Estragon |
1 g |
Jíška instantní |
5 g |
Mořské plody mix |
250 g |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
20 ml |
Sůl |
1 g |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar rybí |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji orestujeme plody moře, najemno nasekanou cibuli a česnek. K této směsi přimícháme estragon. Směs podlijeme vínem a rybím vývarem. Vše povaříme tak dlouho, dokud šťáva nezhoustne.
- Poté nastrouháme citronovou kůru, kterou promícháme se směsí česneku, cibule, estragonu, vína a vývaru. Nakonec přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Vše zahustíme jíškou. Osolíme a opepříme podle chuti.