Plody moře na česneku a estragonu

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová kůra 2 g
Estragon 1 g
Jíška instantní 5 g
Mořské plody mix 250 g
Olej slunečnicový 30 ml
Pepř černý mletý 1 g
Smetana 33% (šlehačka) 20 ml
Sůl 1 g
Víno bílé 200 ml
Vývar rybí 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji orestujeme plody moře, najemno nasekanou cibuli a česnek. K této směsi přimícháme estragon. Směs podlijeme vínem a rybím vývarem. Vše povaříme tak dlouho, dokud šťáva nezhoustne.
  2. Poté nastrouháme citronovou kůru, kterou promícháme se směsí česneku, cibule, estragonu, vína a vývaru. Nakonec přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Vše zahustíme jíškou. Osolíme a opepříme podle chuti.