Smažené bublinky z nudlového těsta
Ingredience
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudlové těsto připravíme z mouky a vajíčka, rozválíme je na placku. Placku rozdělíme na půlku, z nichž jednu půlku potřeme rozšlehaným bílkem a druhou půlkou potřenou půlku přiklopíme.
- Z takto připraveného těsta vykrojíme kolečka o průměru cca 1 cm. Snažíme se, aby odkrájených zbytků bylo co nejméně.
- Vykrojená kolečka nasypeme do rozehřátého tuku a smažíme je. Musíme je však průběžně míchat, aby se osmažila stejnoměrně.
- Pokud jsou kolečka osmažená, vytáhneme je děrovanou lopatičkou, aby tuk odkapával a pokládáme je na papírové ubrousky, které přebytečný tuk odsajou.
- Pokud jsou kolečka správně osmažená, nafouknou se jako bubliny.
- Bubliny podáváme zvlášť na talířku.