Smažené bublinky z nudlového těsta

Ingredience


Mouka pšeničná hrubá 100 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudlové těsto připravíme z mouky a vajíčka, rozválíme je na placku. Placku rozdělíme na půlku, z nichž jednu půlku potřeme rozšlehaným bílkem a druhou půlkou potřenou půlku přiklopíme.
  2. Z takto připraveného těsta vykrojíme kolečka o průměru cca 1 cm. Snažíme se, aby odkrájených zbytků bylo co nejméně.
  3. Vykrojená kolečka nasypeme do rozehřátého tuku a smažíme je. Musíme je však průběžně míchat, aby se osmažila stejnoměrně.
  4. Pokud jsou kolečka osmažená, vytáhneme je děrovanou lopatičkou, aby tuk odkapával a pokládáme je na papírové ubrousky, které přebytečný tuk odsajou.
  5. Pokud jsou kolečka správně osmažená, nafouknou se jako bubliny.
  6. Bubliny podáváme zvlášť na talířku.