Králík na bylinkách a víně
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
200 g |
Králičí maso |
750 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej olivový |
120 ml |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
310 ml |
Vývar drůbeží |
170 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé porce masa přelijeme vínem, octem, posypeme oreganem, bobkovými listy a necháme je přes noc marinovat.
- Pak maso osušíme a odložíme. Opečeme ho na oleji dozlatova. Maso vyndáme a vložíme malé oloupené cibulky, vyjmeme je a vložíme nasekanou chilli papričku, plátky česneku a mletou papriku. Směs minutu zapékáme, smícháme ji s vývarem a marinádou, vše trochu osolíme, opepříme.
- Do pánve dáme maso a cibulky, přivedeme do varu, maso přikryjeme pokličkou, dusíme ho čtyřicet pět minut doměkka. Pokrm ozdobíme petrželkou a bazalkou.