Králík na bylinkách a víně

Ingredience


Bazalka 1 ks
Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 200 g
Králičí maso 750 g
Ocet vinný 20 ml
Olej olivový 120 ml
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Víno bílé 310 ml
Vývar drůbeží 170 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé porce masa přelijeme vínem, octem, posypeme oreganem, bobkovými listy a necháme je přes noc marinovat.
  2. Pak maso osušíme a odložíme. Opečeme ho na oleji dozlatova. Maso vyndáme a vložíme malé oloupené cibulky, vyjmeme je a vložíme nasekanou chilli papričku, plátky česneku a mletou papriku. Směs minutu zapékáme, smícháme ji s vývarem a marinádou, vše trochu osolíme, opepříme.
  3. Do pánve dáme maso a cibulky, přivedeme do varu, maso přikryjeme pokličkou, dusíme ho čtyřicet pět minut doměkka. Pokrm ozdobíme petrželkou a bazalkou.