Hruškový salát se sýrem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hrušky |
500 g |
Jogurt bílý |
200 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Salám měkký |
100 g |
Sýr Gouda 45% |
120 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a ihned pokapeme citronovou šťávou.
- Hrušky promícháme se sýrem nakrájeným na kostičky, salámem nakrájeným na nudličky a s uvařenými, nasekanými vejci. Nakonec zlehka vmícháme rozšlehaný jogurt. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladu.
- Před podáváním posypeme salát mletou paprikou. Můžeme podávat s toastovým chlebem potřeným máslem.