Hruškový salát se sýrem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hrušky 500 g
Jogurt bílý 200 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Salám měkký 100 g
Sýr Gouda 45% 120 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a ihned pokapeme citronovou šťávou.
  2. Hrušky promícháme se sýrem nakrájeným na kostičky, salámem nakrájeným na nudličky a s uvařenými, nasekanými vejci. Nakonec zlehka vmícháme rozšlehaný jogurt. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladu.
  3. Před podáváním posypeme salát mletou paprikou. Můžeme podávat s toastovým chlebem potřeným máslem.