Grapefruitový salát s hroznovým vínem

Ingredience


Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Grapefruity 3 ks
Hroznové víno 400 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Grepy oloupeme a nakrájíme na dílky. Omyté hroznové víno rozpůlíme a vypeckujeme. Šunku nakrájíme na nudličky.
  2. Z citronové šťávy, cukru, soli a oleje umícháme zálivku, nalijeme ji na připravené suroviny a necháme 30 minut odležet v chladu.
  3. Omytý a osušený hlávkový salát rozdělíme na listy a urovnáme na dno ploché mísy. Na listy upravíme grapefruitový salát a podáváme.