Grapefruitový salát s hroznovým vínem
Ingredience
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Grapefruity |
3 ks |
Hroznové víno |
400 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Grepy oloupeme a nakrájíme na dílky. Omyté hroznové víno rozpůlíme a vypeckujeme. Šunku nakrájíme na nudličky.
- Z citronové šťávy, cukru, soli a oleje umícháme zálivku, nalijeme ji na připravené suroviny a necháme 30 minut odležet v chladu.
- Omytý a osušený hlávkový salát rozdělíme na listy a urovnáme na dno ploché mísy. Na listy upravíme grapefruitový salát a podáváme.