Těstovinové smaženky s treskou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Olej olivový |
200 ml |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Capellini |
350 g |
Treska aljašská |
400 g |
Tymián čerstvý |
50 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tresku pokrájíme na kousky, dáme je do pánve, přidáme bobkový list, omytý tymián a zrníčka pepře. Zalijeme vše dostatečným množstvím studené vody, uvedeme pomalu do varu, osolíme, necháme asi 20 minut vařit.
- Mezitím opereme petrželku a na jemno nasekáme. Kousky tresky necháme vychladnout ve vodě, ve které se vařily, pak je scedíme, stáhneme z nich kůži, odstraníme kosti, maso rozdrobíme vidličkou. Dáme maso do mísy, přidáme nasekanou petrželku, asi 1 dl oleje, mletý pepř a bude-li třeba, i špetku soli. Dřevěnou vařečkou ze všeho vymícháme hladkou hmotu.
- V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, přidáme směs s treskou, jemně vše promícháme.
- Do nepřilnavé pánve nalijeme zbývající olej a rozehřejeme ho. Vidličkou vkládáme do oleje po troškách směs s treskou a těstovinami a po obou stranách ji smažíme dozlatova. Hotové kousky děrovanou lžící vyndáváme a necháme okapat na savém kuchyňském papíru. Horké podáváme.