Linguine s chobotnicí
Ingredience
Chobotnice |
250 g |
Cibule |
50 g |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
50 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Linguine |
350 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazolky omyjeme a očistíme. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na kolečka. Povaříme je 3-4 minuty v osolené vodě, scedíme a dáme stranou. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli najemno nasekáme, česnek lehce podrtíme. Opereme a jemně nasekáme petrželku.
- Očistíme chobotničky, sloupneme z nich kůži, vykucháme je, odstraníme oči a zobáčky. Důkladně je omyjeme pod tekoucí studenou vodou a scedíme.
- V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nasekanou cibuli a podrcený česnek, přidáme kolečka mrkve, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře, všechno asi 5 minut smažíme. Přidáme fazolky a dusíme vše dalších 5 minut, pak přisypeme chobotničky a směs za neustálého míchání dřevěnou vařečkou ještě 2-3 minuty prudce dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
- Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit linguine. Až budou al dente, scedíme je, promícháme s omáčkou z chobotniček, mrkve a bobů a horké podáváme.