Cuketový nákyp

Ingredience


Česnek 1 ks
Cibule 1 ks
Cuketa 500 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Salám měkký 200 g
Sůl 5 g
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cuketu očistíme, oloupeme a nastrouháme nadrobno spolu se sýrem a salámem. Přidáme vejce, olej, najemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek. Vše zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dle potřeby dochutíme pepřem a solí.
  2. Vypracovanou hmotu rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a při 180 °C pečeme dorůžova. Hotový nákyp můžeme podávat s vařenými bramborami či pečivem.