Cuketový nákyp
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
500 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Salám měkký |
200 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cuketu očistíme, oloupeme a nastrouháme nadrobno spolu se sýrem a salámem. Přidáme vejce, olej, najemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek. Vše zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dle potřeby dochutíme pepřem a solí.
- Vypracovanou hmotu rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a při 180 °C pečeme dorůžova. Hotový nákyp můžeme podávat s vařenými bramborami či pečivem.