Studená pěna ze pstruha

Ingredience


Chléb toastový 6 plátek
Cibule 1 ks
Dolin - Vermouth 1 polévková lžíce
Jogurt bílý 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 ks
Limetka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Pstruh 250 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Voda pitná 0.5 kávová lžička
Vývar rybí 266.6664 ml
Želatina v prášku 0.5 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hluboké pánvi vaříme 3 minuty rybí vývar, vermut, limetkovou šťávu a cibuli. Přidáme kůží dospod filety ze pstruha, pánev zakryjeme pokličkou a pstruha dusíme 3 minuty. Potom ho necháme v zakryté pánvi vychladnout. Odstraníme z něj kůži a maso rozebereme na kousky. Tekutinu procedíme a společně s masem rozmixujeme na hladkou pastu. Přendáme ji do misky a vmícháme do ní rajčatový protlak a jogurt, osolíme a opepříme.
  2. Do misky ze žáruvzdorného materiálu nalijeme vodu, přidáme želatinu a necháme 2 minuty nabobtnat, potom misku postavíme nad vroucí vodu a mícháme 2-3 minuty, až se želatina zcela rozpustí. Vlijeme ji za stálého míchání do masového krému a uložíme na 15 minut do chladničky. Jakmile želatina ztuhne, krém z chladničky vyjmeme.
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do krému. Formičky vypláchneme studenou vodou a rozdělíme do nich pěnu, přikryjeme a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Ozdobíme koprem a podáváme s opečenými toasty.