Studená pěna ze pstruha
Ingredience
Chléb toastový |
6 plátek |
Cibule |
1 ks |
Dolin - Vermouth |
1 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 ks |
Limetka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Pstruh |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
0.5 kávová lžička |
Vývar rybí |
266.6664 ml |
Želatina v prášku |
0.5 balení |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hluboké pánvi vaříme 3 minuty rybí vývar, vermut, limetkovou šťávu a cibuli. Přidáme kůží dospod filety ze pstruha, pánev zakryjeme pokličkou a pstruha dusíme 3 minuty. Potom ho necháme v zakryté pánvi vychladnout. Odstraníme z něj kůži a maso rozebereme na kousky. Tekutinu procedíme a společně s masem rozmixujeme na hladkou pastu. Přendáme ji do misky a vmícháme do ní rajčatový protlak a jogurt, osolíme a opepříme.
- Do misky ze žáruvzdorného materiálu nalijeme vodu, přidáme želatinu a necháme 2 minuty nabobtnat, potom misku postavíme nad vroucí vodu a mícháme 2-3 minuty, až se želatina zcela rozpustí. Vlijeme ji za stálého míchání do masového krému a uložíme na 15 minut do chladničky. Jakmile želatina ztuhne, krém z chladničky vyjmeme.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do krému. Formičky vypláchneme studenou vodou a rozdělíme do nich pěnu, přikryjeme a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Ozdobíme koprem a podáváme s opečenými toasty.