Candát v bylinkovém těstíčku

Ingredience


Candát obecný 800 g
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 20 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 5 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 50 ml
Provensálské koření 30 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, potřeme čerstvě rozmačkaným česnekem a necháme cca 30 minut odležet.
  2. Umícháme si hustší těstíčko z vajec, piva, provensálského koření a mouky. Jednotlivé porce ryby v těstíčku obalíme a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Osmažené ryby zbavíme nadbytečného oleje - položíme na savý ubrousek či kuchyňskou roli.