Candát v bylinkovém těstíčku
Ingredience
Candát obecný |
800 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
20 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
50 ml |
Provensálské koření |
30 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, potřeme čerstvě rozmačkaným česnekem a necháme cca 30 minut odležet.
- Umícháme si hustší těstíčko z vajec, piva, provensálského koření a mouky. Jednotlivé porce ryby v těstíčku obalíme a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Osmažené ryby zbavíme nadbytečného oleje - položíme na savý ubrousek či kuchyňskou roli.