Balíčkové špagety
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Chobotnice |
300 g |
Mušle slávky |
400 g |
Mušle srdcovky |
400 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
50 g |
Rajčata |
200 g |
Špagety, Makarony |
350 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle očistíme. Potom je scedíme a omyjeme. Očistíme chobotničky, vykucháme je, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oškrábeme slávky, omyjeme pod studenou tekoucí vodou a scedíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, petrželku, jemně nasekáme.
- Slávky a mušle dáme do dvou různých pánví a pod pokličkou je při střední teplotě necháme otevřít. Občas přitom pánvemi potřeseme. Stáhneme je ze sporáku, vyjmeme mušle ze skořápek a dáme do mísy. Ty, které se neotevřely, stejně jako skořápky vyhodíme.
- Rozehřejeme v pánvi olej a osmažíme na něm lehce rozmačkaný stroužek česneku a papričku. Vyhodíme česnek i papričku, dáme do oleje chobotničky a 2-3 minuty je smažíme. Potom přidáme slávky a mušle a za občasného zamíchání smažíme všechno ještě 1 minutu. Přidáme rajčata a špetku soli, vše při vysoké teplotě 2-3 minuty dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
- Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny, promícháme s připravenou omáčkou a pak vše rozdělíme do 4 čtverců hliníkové fólie. Balíčky uzavřeme. Dáme je do pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C 7-8 minut zapékáme. Ihned podávám na stůl.