Balíčkové špagety

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Chobotnice 300 g
Mušle slávky 400 g
Mušle srdcovky 400 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 50 g
Rajčata 200 g
Špagety, Makarony 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle očistíme. Potom je scedíme a omyjeme. Očistíme chobotničky, vykucháme je, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oškrábeme slávky, omyjeme pod studenou tekoucí vodou a scedíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, petrželku, jemně nasekáme.
  2. Slávky a mušle dáme do dvou různých pánví a pod pokličkou je při střední teplotě necháme otevřít. Občas přitom pánvemi potřeseme. Stáhneme je ze sporáku, vyjmeme mušle ze skořápek a dáme do mísy. Ty, které se neotevřely, stejně jako skořápky vyhodíme.
  3. Rozehřejeme v pánvi olej a osmažíme na něm lehce rozmačkaný stroužek česneku a papričku. Vyhodíme česnek i papričku, dáme do oleje chobotničky a 2-3 minuty je smažíme. Potom přidáme slávky a mušle a za občasného zamíchání smažíme všechno ještě 1 minutu. Přidáme rajčata a špetku soli, vše při vysoké teplotě 2-3 minuty dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
  4. Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny, promícháme s připravenou omáčkou a pak vše rozdělíme do 4 čtverců hliníkové fólie. Balíčky uzavřeme. Dáme je do pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C 7-8 minut zapékáme. Ihned podávám na stůl.