Dort s jablky
Ingredience
Cukr krupice |
300 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Hrozinky |
170 g |
Jablka |
7 ks |
Máslo čerstvé |
5 g |
Mléko polotučné |
350 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
420 g |
Olej olivový jedlý |
350 ml |
Ořechy vlašské |
115 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem.
- Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
- Do misky prosejeme mouku se solí, sodou a skořicí.
- V míse mixerem našleháme do pěny cukr s olejem. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko. Vmícháme sypkou směs, přidáme vanilkovou esenci. Na konec zamícháme kousky jablek, posekané ořechy a hrozinky.
- Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 1 hodinu a půl. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový. Dort necháme ve formě zchladnout zhruba 15 minut a pak vyklopíme na mřížku. Vychladlý dort pocukrujeme.