Dort s jablky

Dort s jablky - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 300 g
Cukr moučkový 50 g
Hrozinky 170 g
Jablka 7 ks
Máslo čerstvé 5 g
Mléko polotučné 350 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 420 g
Olej olivový jedlý 350 ml
Ořechy vlašské 115 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Soda jedlá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem.
  3. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
  4. Do misky prosejeme mouku se solí, sodou a skořicí.
  5. V míse mixerem našleháme do pěny cukr s olejem. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko. Vmícháme sypkou směs, přidáme vanilkovou esenci. Na konec zamícháme kousky jablek, posekané ořechy a hrozinky.
  6. Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 1 hodinu a půl. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový. Dort necháme ve formě zchladnout zhruba 15 minut a pak vyklopíme na mřížku. Vychladlý dort pocukrujeme.