Kachna divoká plněná
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Kachna mražená |
1 ks |
Kmín drcený |
10 g |
Ocet kvasný lihový |
30 ml |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
1 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Ve velkém hrnci zcela ponořenou povaříme kachnu 10 minut. Nakrájíme cibuli a žampiony na plátky, orestujeme na troše oleje na pánvi. Odstavíme a přimícháme nasekanou petrželku a tymián, ocet, osolíme a opepříme. Kachnu nacpeme připravenou náplní, sešijeme, posypeme kmínem, osolíme a pečeme v troubě dozlatova, často podléváme vypečenou šťávou.