Kachna divoká plněná

Kachna divoká plněná - obrázek

Ingredience


Cibule 3 ks
Kachna mražená 1 ks
Kmín drcený 10 g
Ocet kvasný lihový 30 ml
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 1 špetka
Žampiony čerstvé 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci zcela ponořenou povaříme kachnu 10 minut. Nakrájíme cibuli a žampiony na plátky, orestujeme na troše oleje na pánvi. Odstavíme a přimícháme nasekanou petrželku a tymián, ocet, osolíme a opepříme. Kachnu nacpeme připravenou náplní, sešijeme, posypeme kmínem, osolíme a pečeme v troubě dozlatova, často podléváme vypečenou šťávou.