Divoký kanec na olivách

Ingredience


Cibule 1 ks
Kančí maso 1.5 kg
Olej olivový 2.5 dl
Olivy zelené 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Sůl 5 g
Víno červené 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve rozdělíme kančí maso na 6 porcí.
  2. V hrnci rozpálíme olej a zprudka maso orestujeme. Přidáme cibuli a víno, necháme chvíli povařit. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak a nakonec přilijeme tolik vody, aby bylo maso zakryté. Promícháme a vaříme minimálně hodinu na mírném ohni. Přidáme olivy a vaříme ještě 20 minut.
  3. Servírujeme v míse i s omáčkou, přizdobíme nakrájenými olivami.