Divoký kanec na olivách
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kančí maso |
1.5 kg |
Olej olivový |
2.5 dl |
Olivy zelené |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Víno červené |
3 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve rozdělíme kančí maso na 6 porcí.
- V hrnci rozpálíme olej a zprudka maso orestujeme. Přidáme cibuli a víno, necháme chvíli povařit. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak a nakonec přilijeme tolik vody, aby bylo maso zakryté. Promícháme a vaříme minimálně hodinu na mírném ohni. Přidáme olivy a vaříme ještě 20 minut.
- Servírujeme v míse i s omáčkou, přizdobíme nakrájenými olivami.