Chobotničky s těstovinami a fazolemi
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
50 g |
Chobotnice |
800 g |
Fazole červené sterilované |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Olej olivový |
100 ml |
Olivy černé |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
50 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bylinky rozmixujeme v mixéru s olejem, necháme hodinu odpočívat. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme jamku, vyklepneme do ní vajíčka, přidáme olej a špetku soli. Vypracujeme hladké a pružné těsto, necháme ho pod utěrkou na chladném místě alespoň hodinu odpočinout.
- Vykuchané a omyté chobotničky vaříme půl hodiny v mírně osolené a opepřené vodě, pak sporák vypneme a v tekutině, ve které se vařily, je necháme vychladnout.
- V míse smícháme fazole s vypeckovanými olivami a spařenými, oloupanými, semínek zbavenými a na kostky pokrájenými rajčaty. Přidáme olej ochucený bylinkami, nakonec směs osolíme a opepříme.
- Odpočaté těsto rozválíme válečkem na tenký plát a ten pokrájíme na pruhy.
- V dostatečném množství osolené vody je uvaříme al dente, promícháme s omáčkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, navrch rozdělíme chobotničky, vše ozdobíme natrhanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký.