Chobotničky s těstovinami a fazolemi

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 50 g
Chobotnice 800 g
Fazole červené sterilované 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Olej olivový 100 ml
Olivy černé 40 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 50 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bylinky rozmixujeme v mixéru s olejem, necháme hodinu odpočívat. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme jamku, vyklepneme do ní vajíčka, přidáme olej a špetku soli. Vypracujeme hladké a pružné těsto, necháme ho pod utěrkou na chladném místě alespoň hodinu odpočinout.
  2. Vykuchané a omyté chobotničky vaříme půl hodiny v mírně osolené a opepřené vodě, pak sporák vypneme a v tekutině, ve které se vařily, je necháme vychladnout.
  3. V míse smícháme fazole s vypeckovanými olivami a spařenými, oloupanými, semínek zbavenými a na kostky pokrájenými rajčaty. Přidáme olej ochucený bylinkami, nakonec směs osolíme a opepříme.
  4. Odpočaté těsto rozválíme válečkem na tenký plát a ten pokrájíme na pruhy.
  5. V dostatečném množství osolené vody je uvaříme al dente, promícháme s omáčkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, navrch rozdělíme chobotničky, vše ozdobíme natrhanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký.