Placičky s krůtím masem a omáčkou z červené řepy
Ingredience
Červená řepa |
1 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Jablečné pyré s jahodami |
1 hrnek |
Kopr čerstvý |
1 kávová lžička |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Brambory vařené |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
3 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 ks |
Krůtí prsa |
230 g |
Olej kukuřičný |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
1 hrnek |
Strouhanka |
40.75 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
0.75 hrnek |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Všechny suroviny na přípravu omáčky smícháme v misce, rozmixujeme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
- Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme špenát a česnek, pánev přikryjeme pokličkou. Špenát s česnekem dusíme na mírném ohni 2 minuty. Pánev odstavíme a když špenát s česnekem vychladne, smícháme ho v misce s krůtím masem, bramborami, tvarohem, jarní cibulkou, hořčicí, bazalkou a polovinou strouhanky. Osolíme, opepříme, hmotu rozdělíme na osm dílů a z každého uděláme placičku silnou asi 1 cm. Placičky obalíme ve zbytku strouhanky.
- Placičky položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě 20 minut dozlatova. Placičky rozdělíme na talíře a přidáme omáčku z červené řepy, kterou ozdobíme koprem.