Placičky s krůtím masem a omáčkou z červené řepy

Ingredience


Červená řepa 1 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Jablečné pyré s jahodami 1 hrnek
Kopr čerstvý 1 kávová lžička
Bazalka 2 polévková lžíce
Brambory vařené 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 3 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 ks
Krůtí prsa 230 g
Olej kukuřičný 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 1 hrnek
Strouhanka 40.75 g
Sůl 1 špetka
Tvaroh měkký - nízkotučný 0.75 hrnek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Všechny suroviny na přípravu omáčky smícháme v misce, rozmixujeme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme špenát a česnek, pánev přikryjeme pokličkou. Špenát s česnekem dusíme na mírném ohni 2 minuty. Pánev odstavíme a když špenát s česnekem vychladne, smícháme ho v misce s krůtím masem, bramborami, tvarohem, jarní cibulkou, hořčicí, bazalkou a polovinou strouhanky. Osolíme, opepříme, hmotu rozdělíme na osm dílů a z každého uděláme placičku silnou asi 1 cm. Placičky obalíme ve zbytku strouhanky.
  3. Placičky položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě 20 minut dozlatova. Placičky rozdělíme na talíře a přidáme omáčku z červené řepy, kterou ozdobíme koprem.