Plzeňské zástěrky

Ingredience


Cibule 300 g
Hovězí maso zadní 750 g
Máslo čerstvé 50 g
Párky jemné 150 g
Pepř černý mletý 1 g
Pivo světlé 12% 4,5% obj. 100 ml
Slanina vepřová 33 g
Sůl 20 g
Tuk 150 g
Vejce slepičí 120 g
Voda pitná 200 ml
Žampiony - sterilované 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které naklepeme doširoka, osolíme a opepříme.
  2. Žampiony nakrájíme na plátky a na části tuku je krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci a necháme srazit.
  3. Do středu plátku položíme slaninu nakrájenou na tenké plátky, na ni navršíme prochladlá vejce se žampiony a díl oloupaného párku. Plátek přeložíme a okraje upevníme párátkem.
  4. Na druhé části tuku dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni naplněné maso a opečeme po obou stranách. Zalijeme částí vlažné vody a dusíme doměkka za občasného přelévání vlastní šťávou. Během dušení doléváme teplou vodu.
  5. Když je maso téměř měkké, zalijeme je pivem a dusíme doměkka.
  6. Měkké maso vyjmeme do čisté nádoby, odstraníme párátka a přes hustý cedník na něj přecedíme šťávu. Zjemníme ji máslem, přisolíme a krátce podusíme.
  7. Jednotlivé porce při podávání překrojíme na 2-3 části šikmým řezem.