Tagliatelle s raky a chřestem
Ingredience
Chřest bílý |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rak říční |
400 g |
Šalotka |
40 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Tagliatelle |
350 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyjmeme mořské ráčky z krunýře, odstraníme z nich černé střívko. Potom je omyjeme. Oloupeme stonky chřestu, nejlépe škrabkou na brambory, omyjeme je, pokrájíme na kolečka a hlavičku necháme vcelku.
- Pokrájený chřest (bez hlaviček) smažíme 5 minut ve velké pánvi na másle se šalotkou. Přidáme mořské ráčky, sůl a pepř, smažíme vše společně ještě další 2 minuty.
- Ve velkém hrnci s dostatečným množstvím vařící osolené vody uvaříme hlavičku chřestu a tagliatelle al dente, scedíme je a přendáme do pánve s pokrájenými kolečky chřestu a mořskými ráčky. Všechno dvěma vidličkami promícháme a při střední teplotě chvíli prohříváme. Hotový pokrm posypeme petrželkou a horký podáváme.