Falafel v tortile
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cizrna |
400 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tortilla |
4 ks |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cizrnu na noc ponoříme do vody, poté ji slijeme, propláchneme a deset minut zprudka povaříme v čerstvé vodě, stáhneme plamen a vaříme asi hodinu.
- Cizrnu, nasekanou cibuli, dva nasekané stroužky česneku, petrželku, kmín, koriandr, prášek do pečiva rozmixujeme, osolíme a opepříme.
- Ze směsi vytvoříme malé placky, na oleji je z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme je uložené v tortilách.