Falafel v tortile

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cizrna 400 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Olej stolní 100 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Tortilla 4 ks
Tymián sušený 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu na noc ponoříme do vody, poté ji slijeme, propláchneme a deset minut zprudka povaříme v čerstvé vodě, stáhneme plamen a vaříme asi hodinu.
  2. Cizrnu, nasekanou cibuli, dva nasekané stroužky česneku, petrželku, kmín, koriandr, prášek do pečiva rozmixujeme, osolíme a opepříme.
  3. Ze směsi vytvoříme malé placky, na oleji je z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme je uložené v tortilách.