Fettuccine po námořnicku
Ingredience
Cibule |
150 g |
Mořský jazyk |
250 g |
Mušle slávky |
1 kg |
Olej olivový |
60 ml |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
250 g |
Rak říční |
250 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fettuccine |
350 g |
Treska aljašská |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušličky dáme na 2 hodiny do osolené studené vody, aby se pročistily. Omyjeme ocásky ráčků, vyloupeme je z krunýře. Oloupeme cibule a pokrájíme. Opereme a jemně pokrájíme pažitku.
- Scedíme mušličky, dáme je do pánve s 1 lžící oleje a při vysoké teplotě je necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme je do mísy, skořápky i neotevřené mušličky vyhodíme. Tekutinu, která po nich zůstala v pánvi, přecedíme.
- V pánvi smažíme na zbývajícím oleji 3 minuty cibuli, osolíme a opepříme, přidáme rajčata a dusíme vše asi 5 minut. Potom přidáme ráčky, plátky mořského jazyka a tresky a dusíme vše další 3 minuty. Ve chvíli, kdy sporák vypneme, vmícháme do pánve pažitku a vyloupané mušle. Vše jemně promícháme.
- Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, dáme do polévkové mísy, promícháme s připravenou omáčkou a hotový pokrm ihned podáváme.