Pečená letní zelenina

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Cuketa 2 ks
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Lilek 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pečivo pšeničné jemné máslové 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Rozmarýn čerstvý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Fenykl, červené cibule a rajčata nakrájíme na měsíčky, lilek a cukety na silné plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Zeleninu vložíme do zapékací mísy a poklademe na ni stroužky česneku a snítky rozmarýnu. Povrch opepříme a zakapeme olivovým olejem.
  2. Zeleninu pečeme v předehřáté troubě 10 minut, zapékací misku vyjmeme a zeleninu obrátíme, vložíme zpátky do trouby a pečeme ještě 15 minut. Všechny druhy zeleniny musejí být křehké.
  3. Pečenou zeleninu podáváme v miskách s bílým pečivem.