Pečená letní zelenina
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
2 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pečivo pšeničné jemné máslové |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Fenykl, červené cibule a rajčata nakrájíme na měsíčky, lilek a cukety na silné plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Zeleninu vložíme do zapékací mísy a poklademe na ni stroužky česneku a snítky rozmarýnu. Povrch opepříme a zakapeme olivovým olejem.
- Zeleninu pečeme v předehřáté troubě 10 minut, zapékací misku vyjmeme a zeleninu obrátíme, vložíme zpátky do trouby a pečeme ještě 15 minut. Všechny druhy zeleniny musejí být křehké.
- Pečenou zeleninu podáváme v miskách s bílým pečivem.