Okurky se smetanou a slunečnicovými semínky
Ingredience
Kopr čerstvý |
10 g |
Okurka salátová |
1000 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slunečnice - semena |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Omyté okurky oloupeme a podélně rozpůlíme. Dužinu vydlabeme a necháme okapat v cedníku, tekutinu zachytíme. Okurky nakrájíme na plátky asi 1 cm silné.
- Plátky okurek podusíme na oleji, osolíme a opepříme. Přidáme okapanou tekutinu a pod pokličkou dusíme 15 minut. Necháme vychladnout a slijeme.
- Omytý kopr nasekáme a promícháme se smetanou, osolíme a opepříme. Vmícháme k okurkám a hotový pokrm posypeme slunečnicovými semínky. Ozdobíme snítkou kopru a podáváme.