Zeleninový bochník

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Droždí 1 kostka
Mléko polotučné 450 ml
Mouka polohrubá 600 g
Olej olivový 100 ml
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 0.75 šálek
Rajčatová šťáva 100 ml
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Protlak rozmícháme v 280 ml teplého mléka. Droždí rozmícháme ve zbytku teplého mléka, smícháme ho s moukou, solí, cukrem, šťávou, olejem a protlakem. Ze směsi vytvoříme těsto, deset minut ho zpracováváme, přikryjeme utěrkou a necháme dvě hodiny kynout. Mezitím nasekáme rajčata a cibuli. Těsto vytvarujeme na čtyři bochníky a na pečícím papíře na plechu je pod utěrkou necháme kynout dalších čtyřicet pět minut.
  2. Pak je pečeme tři čtvrtě hodiny v troubě, necháme je zchladnout.