Zeleninový bochník
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Droždí |
1 kostka |
Mléko polotučné |
450 ml |
Mouka polohrubá |
600 g |
Olej olivový |
100 ml |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
0.75 šálek |
Rajčatová šťáva |
100 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Protlak rozmícháme v 280 ml teplého mléka. Droždí rozmícháme ve zbytku teplého mléka, smícháme ho s moukou, solí, cukrem, šťávou, olejem a protlakem. Ze směsi vytvoříme těsto, deset minut ho zpracováváme, přikryjeme utěrkou a necháme dvě hodiny kynout. Mezitím nasekáme rajčata a cibuli. Těsto vytvarujeme na čtyři bochníky a na pečícím papíře na plechu je pod utěrkou necháme kynout dalších čtyřicet pět minut.
- Pak je pečeme tři čtvrtě hodiny v troubě, necháme je zchladnout.